Uitgelegd: de kostprijs van uw carport

Het plaatsen van een carport is een ideale manier op uw wagen, boot of caravan te beschermen tegen weersomstandigheden. Bovendien is een carport een mooie investering waarmee u de waarde van uw woning significant kan laten toenemen.

De vraag die bij vele mensen oprijst is dan: wat is de kostprijs van een carport?

Het is praktisch onmogelijk om hier een vaste prijs op te plakken. De prijs van een carport hangt immers af van uw unieke behoeften en keuzes. Dit is zeker het geval bij Veranco, een bedrijf waar maatwerk voor onze klanten prioritair is.

Wat u zeker hoort te weten: in vele gevallen is een carport veel goedkoper dan een garage. Bij een garage draagt u kosten voor o.a. vloeren, muren, ramen, deuren, verluchting, poort, etc. Bij een carport neemt u enkel de kost van het dak en stelling met u mee.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren.

Welke factoren bepalen mijn carport prijs?

Laat ons nu eens kijken naar de diverse factoren die uw carport prijs beïnvloeden:

1. De grootte

Dit spreekt voor zich: hoe groter uw carport, hoe duurder.  Zo is de kostprijs van een carport van 20 m² groter dan een veranda van 10 m². Dit is simpelweg omdat hier meer materiaal voor nodig is.

U bekijkt dus best eerst eens de gewenste afmetingen van uw carport. Wilt u hierbij extra advies? Veranco staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

2. Materiaalkeuze

Een andere belangrijke factor die de prijs mee vorm geeft is het gebruikte materiaal. Zo kan u gaan voor een houten, stalen of aluminium carport.

Bij Veranco zetten wij steevast in op aluminium constructies. Dit is niet alleen de beste kwaliteit, het is ook het meest ecologisch verantwoordbare materiaal omwille van het feit dat alles 100% recycleerbaar is. Bovendien roest aluminium amper en heeft het nauwelijks onderhoud nodig.

Met meer dan 35 jaar ervaring in het bouwen veranda’s en terrasoverkapping’s, hebben wij bij Veranco een stabiele en esthetisch mooi ogende carport ontwikkeld. Hier vindt u meer informatie.

3. De dakstructuur

Naast de algemene materiaalkeuze speelt ook de dakstructuur een rol in de prijs. Zo kan u in vele gevallen opteren voor o.a. PVC, dakleer, hout of aluminium.

Als overkapping bij de aluminium carport gebruikt Veranco polycarbonaat. Dit is erg sterk materiaal en garandeert een goede lichtinval. Bovendien oogt deze structuur ook modern en esthetisch.

 

4. De optionele extra's

Ook bij een carport hebt u extra opties die u toelaten het geheel te verfraaien. Bij Veranco horen tot deze opties o.a.:

  • Geïntegreerde verlichting via LED lampen of LED strips rondom rond

  • Bewegingssensoren voor verlichting

  • Een berging voor extra stalruimte van fiets, grasmachine, etc.

  • Het dichtmaken van de zij-of achterwanden

Conclusie

Bij Veranco bepaalt u de prijs van uw carport. Onze ervaren stielmannen luisteren naar uw verlangens en gaan dan aan de slag om uw droom carport te realiseren.

Indien bovenvermelde opties of keuzes u afschrikken, twijfel niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder met uw vragen. Bent u al zeker van wat u wilt?

KLIK HIER en vraag meteen een gepersonaliseerde offerte aan.

Ontdek hier meer over onze producten.