Vrijstaande overkapping

Genieten van een idyllisch plekje met een onevenaarbaar uitzicht of in alle rust en kalmte een boek lezen tussen de aanwezige fauna en flora? En dat allemaal in uw eigen tuin? Dan lijkt dit het perfecte moment om te investeren in een vrijstaande pergola.

Waarom kiezen voor een vrijstaande overkapping?

Er zijn heel wat voordelen gekoppeld aan het aankopen van een vrijstaande pergola voor uw tuin. Over het algemeen onderscheiden we 3 redenen om tot het plaatsen over te gaan:

  1. creëert een unieke plaats in uw tuin waar u ten volle kan genieten van de uitstraling van uw pergola, in het gezelschap van vrienden en familie.
  2. Uw persoonlijke overkapping ziet er niet enkel mooi uit, bovendien beschermt ze u tegen de weerselementen. Regen, wind, hitte en koude: ze hebben geen verhaal tegen uw gloednieuwe pergola.
  3. Maakt u zelf geen gebruik van de pergola, kan u ze gewoon gebruiken om uw meubels, terras en planten te beschermen en van een langere levensduur te voorzien.

De stabiliteit van uw pergola

De overkapping kan geen gebruik maken van de stabiliteit van uw woning. Vandaar zullen het de palen zijn die zorgen voor de nodige stabiliteit.
Hoe gaan we meestal een vrijstaande pergola verankeren?

  • Op de plaats waar de palen komen wordt een betonnen fundering gegoten (+/- 50cm x 50xm)
  • De bovenzijde van de betonfundering ligt op +/- 40 cm onder het terrasniveau
  • De palen worden dus 40cm langer gemaakt en vastgezet op de betonfundering
  • Nadien wordt +/- 30cm beton rond de palen gestort
  • Hierboven kan de chape en vloer geplaatst worden

Op bovenstaande wijze hebben we een fundering onder de palen maar ook een opheffing van de zijdelingse krachten door de wind. 

Uw vrijstaande pergola isoleren of niet?

Een vrijstaande overkapping is niet geïsoleerd, noch het dak, als de wanden en de vloer. Wenst u de pergola te gebruiken als een permanente extra kamer, zoals een bureau, leeshoek of eetruimte, dan opteert u best voor een echte tuinkamer of een poolhouse. Bij elk van deze structuren wordt er wel aandachtig gekeken naar de mogelijke isolatietechnieken. De ruimtes kunnen dan ook het hele jaar door worden verwarmd. 

Mogelijke opties voor uw vrijstaande overkapping

De vrijstaande overkapping zelf is de dakstructuur die rust op 4 of meerdere palen. Wanneer u ten volle wenst te genieten van de vrijstaande overkapping, dan kunt u zich beschermen tegen gure weerselementen als regen, wind, zon, koude en hitte.

Het is helemaal niet nodig om van bij de plaatsing van de vrijstaande overkapping reeds alle mogelijkheden te voorzien. Bijna alle features kunnen ook in een latere fase bijgeplaatst worden. De meest gebruikte opties voor een vrijstaande overkapping zijn:

Optie

Kan dit later worden bijgeplaatst?

Verticale screens JA
Glazen schuifwanden JA
Aluminium schuifwanden JA
Vaste wanden (aluminium of cederhout) JA
Dimbare LED spots NEEN
Multi colour LED strip SOMS
Verwarming JA


 

Wat is de prijs van uw vrijstaande overkapping?

U ziet het: de mogelijkheden lijken wel eindeloos. Maak een afspraak met uw Veranco-adviseur in Sint-Martens-Latem, Sint-Niklaas, of bij u thuis om zo te weten te komen wat uw persoonlijk project ongeveer kan kosten. Samen werken we naar uw droomproject.

Ontvang uw persoonlijke offerte

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?