Overkapping jacuzzi

Gezellig genieten van een heerlijke jacuzzi met familie, vrienden of gewoon romantisch met 2. Klinkt geweldig, niet? Met ons typisch Belgische weertje is het ons vaak niet gegeven om er optimaal te kunnen van profiteren, het hele jaar door. Met een Veranco-overkapping is die tijd gelukkig voorbij.

Lees meer

Waarom een overkapping voor uw jacuzzi?

Vaker wel dan niet moeten we rekening houden met regen, wind en koude. Om u en uw jacuzzi te beschermen tegen de weerselementen is een pergola of overkapping de perfecte oplossing. Zomer, winter of tussenseizoen: u kunt steeds zorgeloos profiteren van een ontspannen momentje in uw jacuzzi.

Bovendien wordt uw bubbelbad ook gespaard van de andere gevolgen van de gure weerselementen, en van bladeren, insecten en andere zaken die het water zouden kunnen vervuilen. Op die manier kan u de levensduur van uw jacuzzi drastisch verlengen.

Waar moet u op letten bij een jacuzzi pergola

Bij het plaatsen van uw overkapping is het van belang om rekening te houden met een aantal zaken. Natuurlijk kan uw Veranco-adviseur u bijstaan om u op de juiste weg te helpen.

De locatie van uw jacuzzi

Om te weten welke mogelijkheden u heeft qua overkapping moeten we eerst gaan kijken of uw jacuzzi tegen de gevel van de woning is geplaatst of ergens vrijstaat in de tuin. Pas dan kunnen we opteren voor respectievelijk een verankerde of een losstaande overkapping. Niet elke pergola kan immers zomaar vrijstaand worden gezet.

Bij gevels waarin er niet mag geboord worden en een verankerde bevestiging dus niet mogelijk is, gaan we op zoek naar de meest geschikte pergola’s om zo dicht mogelijk tegen uw woning te zetten. Zo worden er geen gaten gemaakt in de buitenmuren van uw huis maar behoudt u de extra bescherming die de gevel biedt tegen weersomstandigheden.

Ventilatie van de jacuzzi versus condensproblemen

Om optimaal te kunnen genieten van een jacuzzi moet u rekening houden met voldoende ventilatie. In normale omstandigheden ligt de temperatuur van uw jacuzzi tussen de 36°C en 39°C. Hierdoor ontstaan er natuurlijk veel warme dampen, met condensatie tot gevolg.

In een overkapping die (bijna) volledig is afgesloten met wanden, is goede ventilatie dus een absolute must. De warme lucht komt namelijk in aanraking met de koude oppervlakte van het aluminium of glas en gaat condenseren. De druppels condens hopen zich op en vallen naar beneden, waardoor het lijkt alsof het binnen regent.

We kunnen zorgen voor een goede ventilatie door de mogelijkheid te voorzien om 2 of meerdere zijden van de ruimte open te zetten. Zo wordt er een luchtstroom voorzien die de warme, vochtige lucht wegvoert. Dit kan bijvoorbeeld met glazen of aluminium schuifwanden of verticale screens. Klassieke ventilatieroosters zoals bij een veranda volstaan hier niet omdat er op korte tijd een te groot volume van warme lucht moet afgevoerd worden. 

Bescherm de lak van uw jacuzzi

Voor het onderhoud van uw jacuzzi, gebruikt u hoogstwaarschijnlijk chloor. Wanneer deze in aanraking komt met de aluminium profielen van uw overkapping, kan er zich corrosievorming voordoen. Afhankelijk van de ventilatie in de ruimte en de warmte en intensiteit van uw jacuzzi kunnen wij voorstellen om de aluminiumlak extra te beschermen.

Dit vergt een speciale behandeling die zorgt voor een beschermende laag tegen chloordampen en de levensduur van uw jacuzzi en pergola drastisch verlengt. Deze behandeling bedraagt 2 tot 8 procent van uw volledige overkapping, afhankelijk van het type bescherming. Ook hier staat uw Veranco-adviseur u graag bij.

Welke soorten overkappingen zijn er voor een jacuzzi?

Veranco ontwikkelt zelf 7 klassieke types van pergola’s en zowat elke soort kan gebruikt worden ter bescherming van uw jacuzzi, rekening houdend met de precieze locatie.

Onze populairste modellen:

 1. Een vast, plat pergoladak met een moderne uitstraling
  • Met glazen dak (verschillende mogelijkheden)
  • Met composiet dak
 2. Plat pergoladak met kantelbare lamellen
 3. Pergola met zonnedoek
  • Plat dak: niet regenbestendig
  • Hellend dak: wel regenbestendig
 4. Poolhouse systeem met vast dak
 5. Vast pergoladak onder helling
  • Met glazen dak (verschillende mogelijkheden)
  • Met composiet dak
  • Uit polycarbonaat

Kom met uw ideeën, dromen en wensen langs in een toonzaal om samen met een van onze experts te spreken over de opties.

Breng een bezoek aan onze toonzaal

Wat is de prijs van uw jacuzzi overkapping?

U ziet het: de mogelijkheden lijken wel eindeloos. Maak een afspraak met uw Veranco-adviseur in Sint-Martens-Latem, Sint-Niklaas, of bij u thuis om zo te weten te komen wat uw persoonlijk project ongeveer kan kosten. Samen werken we naar uw droomproject.

Ontvang uw persoonlijke offerte

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?