Terrasoverkapping met schuin dak

Een terrasoverkapping met een licht hellend dak is een traditionele en een vaste waarde in de terrasoverkappingen. Door de helling vergroot het hoogtegevoel onder de terrasoverkapping en behoudt u een goede afwatering van het dak. De verschillende types van goten geven een modern, hedendaagse of meer landelijkere uitstraling aan uw terrasoverkapping. Ook hier kunnen we verschillende mogelijkheden voorzien van dakbedekking.

zonnedoek

1. Opaal veiligheidsglas

U behoudt lichtinval onder uw terrasoverkapping én in uw woonruimte. Uw hebt een bescherming tegen de zon door het opaal glas wat een groot comfort biedt tijdens de zomermaanden. Uw dak is volledig regendicht. Opaal glas is zeer onderhoudsvriendelijk aangezien u geen direct zicht hebt op de bovenkant van uw glas. Door het gelaagde veiligheidsglas is uw dak 100% veilig

2. Doorschijnend veiligheidsglas

U behoudt volledige lichtinval onder uw terrasoverkapping én in uw woonruimte. Uw dak is volledig regendicht. Door het gelaagde veiligheidsglas is uw dak 100% veilig. De combinatie met een zonwerende screen bovenaan is mogelijk

3. Dakpanelen

U creëert een volwaardig dak met het gevoel van een leefruimte in uw terrasoverkapping. De binnenkant is mat en wit afgewerkt zodat u geen onderhoud heeft en zonder dat er barstjes kunnen ontstaan. Optie: de bovenkant kan uitgevoerd worden met een speciaal ontwikkelde akoestische bovenlaag voor maximale geluidsdemping.

4. Dakpanelen met een lichtstraat

U geniet van de zelfde voordelen van een dak in dakpanelen. Naast het volwaardig dak met gevoel van een leefruimte kunnen we een glazen lichtstraat voorzien. Deze kan aan de woningkant geplaatst worden voor het maximaal binnentrekken van licht in de woning of op elk ander deel van de overkapping.

5. Polycarbonaat

Deze keuze is nog steeds het meest prijs-vriendelijkst en kan uitgevoerd worden in 3 versies:

  • Heldere en transparant = maximaal licht
  • Opaal = zonwerende factor
  • Opaal met een extra zonwerende bovenlaag

Mogelijke opties:

  • Verticale screens aan de zijkanten
  • Schuifpanelen met glas (zonder verticale profielen)
  • Zonwerende schuifpanelen
  • LED spots