Terrasoverkapping met schuin dak

Wilt u meer genieten van het buitenleven op uw eigendom? 

Via een terrasoverkapping met schuin dak houdt u uw terras het hele jaar door droog en leefbaar. Geniet van een heerlijke diner met vrienden op een warme zomeravond of schuil gezellig bij een regenbui terwijl u uitkijkt op uw tuin.

Waarom een schuin dak?

Een terrasoverkapping met een schuin of licht hellend dak is een traditionele, vaste waarde binnen de terrasoverkapping modellen.

De belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping met schuin dak zijn:

 • Een vergroot hoogte-gevoel onder de constructie
 • Goede en snelle waterafvoer
 • Meer warmte-behoud (i.v.g. met o.a. platte daken)

Daarnaast biedt Veranco de keuze uit verschillende types van goten die zowel een modern, hedendaagse of zelfs meer landelijke uitstraling aan uw terrasoverkapping kunnen geven.

Welke dakbedekking is er mogelijk?

Afhankelijk van de oriëntatie van uw woning en/of persoonlijke voorkeur voorzien wij verschillende mogelijkheden van dakbedekking voor uw terrasoverkapping met schuin dak:

1. Opaal gelaagd glas

Hierbij behoudt u een groot deel van de lichtinval, zowel onder uw terrasoverkapping als in uw woonruimte. 

Dankzij het opaal glas bent u beschermd tegen de zon wat een groot comfort biedt tijdens de zomermaanden. Uw dak is ook volledig regendicht en 100% veilig dankzij het gelaagde glas.

Tot slot is opaal glas zeer onderhoudsvriendelijk aangezien u geen direct zicht hebt op de bovenkant van uw glas.

2. Doorschijnend gelaagd glas

Hierbij behoudt u volledige lichtinval, zowel onder uw terrasoverkapping als in uw woonruimte. Uw dak is ook hier volledig regendicht en 100% veilig dankzij het gelaagde glas.

Voor extra beschutting tegen felle zon is de combinatie met een zonwerende screen bovenaan mogelijk.

3. Isolerende dakplaten (25 mm)

Met isolerende dakplaten creëert u een volwaardig dak met het gevoel van een leefruimte in uw terrasoverkapping.

Na de plaatsing wordt de binnenzijde van de dakplaten in mat en wit afgewerkt zodat u geen extra schilderwerken of kosten meer moet maken. De isolerende dakplaten kunnen niet barsten of scheuren en vormen dus een onderhoudsvriendelijke én veilige keuze.

Tot slot kan de bovenkant optioneel uitgevoerd worden met een speciaal ontwikkelde akoestische laag voor maximale geluidsdemping.

4. Isolerende dakplaten (25 mm) mét een lichtstraat

Hierbij geniet u van dezelfde voordelen als hierboven. Het enige verschil is dat we hier — naast het volwaardig dak met isolerende panelen — een glazen lichtstraat kunnen voorzien. Deze kan aan de woning-kant geplaatst worden voor het maximaal binnentrekken van licht in de woning of op elk ander deel van de overkapping.

5. Polycarbonaat

Een dakbedekking in polycarbonaat is nog steeds de meest prijsvriendelijke keuze en kan uitgevoerd worden in drie versies:

 • Helder en transparant polycarbonaat 

Deze polycarbonaat platen zijn maximaal lichtdoorlatend en tegelijk UV-bestendig waardoor u van optimaal comfort geniet. Dit type is het meest geschikt voor terrasoverkappingen die georiënteerd liggen naar het noorden of oosten.

 • Opaal polycarbonaat 

Wilt u meer beschutting, maar toch profiteren van alle voordelen van polycarbonaat? Dan zijn opaal polycarbonaat platen een geschikte keuze. Dit materiaal laat wel licht door, maar u kunt er niet doorheen kijken. Zo geniet u van wat extra privacy. Tot slot is opaal polycarbonaat ook UV-bestendig.

 • Opaal polycarbonaat met een extra zonwerende bovenlaag

Indien uw terrasoverkapping een zuidelijke of westelijke oriëntatie heeft (en dus veel zonuren heeft), is de opaal polycarbonaat plaat met zonnewering een ideale keuze. Deze warmtewerende bovenlaag houdt de temperatuur onder uw terrasoverkapping ook in de zomer lekker aangenaam.

Uw terrasoverkapping met schuin dak voorzien van extra comfort?

Er zijn verschillende accessoires die u toelaten nog meer van uw terrasoverkapping te genieten, zoals:

 • Verticale screens aan de zijkanten
 • Schuifpanelen met glas (zonder verticale profielen)
 • Zonwerende schuifpanelen
 • LED-spots of strips
 • Verwarmingselementen
 • Geluidsinstallatie

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?