Wat is de prijs van een terrasoverkapping?

Het plaatsen van een terrasoverkapping is een ideale manier om een leuke buitenruimte te creëren in uw tuin. Het biedt niet alleen bescherming tegen de felle zon in zomermaanden, ook in de wintermaanden zit u lekker schuil.

De vraag die bij vele mensen oprijst is dan ook: wat is nu de prijs van zo’n terrasoverkapping? Wel, die bepaalt u bij Veranco in grote mate zelf. Afhankelijk van uw unieke keuzes en behoeften zal de terrasoverkapping prijs variëren.

Welke factoren bepalen mijn terrasoverkapping prijs?

Laat ons nu eens kijken naar de diverse factoren die uw terrasoverkapping prijs beïnvloeden:

1. De grootte

Hoe groter de afmetingen van uw terrasoverkapping, hoe duurder. Dit is simpelweg omdat er meer grondstoffen nodig zijn voor een grotere variant. Meer grondstoffen betekent meer materiaal om te vervaardigen en dus een langere werktijd.

De eerste en beste stap is om dus om de gewenste afmetingen van uw terrasoverkapping na te gaan. Wilt u hierbij extra advies? Veranco staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

2. Het gebruikte materiaal

De meeste terrasoverkapping constructies worden vervaardigd uit hout, PVC of aluminium. Elk type materiaal komt veelal met een ander prijskaartje.

Bij Veranco zetten wij resoluut in op aluminium constructies. Waarom? Aluminium heeft een erg lange levensduur en vergt nauwelijks onderhoud. Bovendien is aluminium een ecologisch verantwoord product omdat het 100% recycleerbaar is. Tot slot blijft aluminium roestvrij, is het licht materiaal en heel kwaliteitsvol.

Indien u bijvoorbeeld voor een houten constructie kiest, geniet u allesbehalve van deze mooie voordelen. Wilt u meer van onze terrasoverkapping realisaties zien in aluminium? Klik dan hier.

 

3. Het model

Bij Veranco bieden wij onze klant meerdere terrasoverkapping-modellen aan. Elk model vertegenwoordigt een type dakstructuur en een verschillend prijskaartje.

Zo kan u kiezen voor een terrasoverkapping met o.a. :

 1. een zonnedoek
 2. een vast, plat dak
 3. een schuin dak
 4. een lamellendak
 5. een vouwdoek

Elk van deze varianten wordt op maat gemaakt en heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Uw terrasoverkapping prijs zal dus variëren afhankelijk van welk model u prefereert.

Tot slot kan Veranco ook een terrasoverkapping plaatsen die later tot een veranda wordt omgebouwd. U kan hier meer informatie vinden over dit model.

 

4. De optionele extra's

Er zijn heel wat extra mogelijkheden om uw terrasoverkapping nog meer comfort en luxe te geven. Vergelijk het met de aankoop van een wagen waarbij u ook allerlei opties en gadgets kunt kopen.

Hieronder vindt u enkele van de extra comfort opties voor uw terrasoverkapping:

 • Verticale screens

 • Wind-, regen- en zon detectiesystemen

 • Schuifpanelen met glas

 • Zonwerende schuifpanelen

 • LED spots of strips voor een aangename avondverlichting

 • Multi-kleuren LED strips voor een aangename sfeer

 • Verwarmingselementen

 • Audio- of geluidsinstallatie

 • Afstandsbediening RTS / IO (koppeling via smartphone)

 • Kleur (U kan uw kleur van uw terrasoverkapping volledig zelf bepalen)

Wenst u meer informatie over een van deze elementen? Neem gerust contact op. U kunt steeds bij ons terecht om uw vragen te formuleren.

 

Conclusie

Bij Veranco bepaalt U de prijs van uw terrasoverkapping. Onze ervaren stielmannen luisteren naar uw verlangens en gaan dan aan de slag om uw droom terrasoverkapping te realiseren.

Indien bovenvermelde opties of keuzes u nog te onbekend in de oren klinken, twijfel niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder met uw vragen. Bent u al zeker van wat u precies zoekt? Vraag dan hier een gepersonaliseerde offerte aan

Ontdek hier meer over onze producten.