Verandaplaten: een overzicht Veranco uit Sint-Niklaas

Denkt u eraan een nieuwe veranda te plaatsen?

Dan overweegt u ook best even welk soort verandaplaten u nodig hebt. Naast een glazen dakbedekking bestaan er tal van andere opties. Laat ons hieronder eens bekijken welk soort verandaplaten er bestaan.

Isolerende verandaplaten

Natuurlijk hoeft uw veranda niet enkel uit glas of polycarbonaat te bestaan. Bij Veranco ontwikkelden wij 10 jaar geleden een hoogtechnologische variant: isolerende dakplaten of dakpanelen.

Kwaliteitsvol materiaal

De isolerende dakplaten zijn bij Veranco opgebouwd volgens het "sandwich-concept": verschillende aluminium of composiet panelen — die voor de stevigheid zorgen — vormen de binnen, midden en / of buitenschil. Binnenin voorzien we verschillende materialen die voor de isolatie en akoestische demping zorgen. Kurklagen worden afgewisseld met geëxpandeerd polystyreen met grafiet en statische luchtlagen.  

Dit type platen beantwoordt ook volledig aan de vereisten inzake thermische eigenschappen, akoestiek en inbraakveiligheid. Zo hebt u minimale geluidsimpact bij regen, hagel, en zelfs verkeersgeluid. Het leven in uw veranda wordt zo een stuk aangenamer.

Andere voordelen

Wat betreft design zijn de isolerende dakplaten aan de binnenzijde afgewerkt met een klare, mat witte laag die geen onderhoud vergt. Dit is zeker geen hout, dus schilderwerken zijn niet aan de orde.

Indien u meer lichtinval wenst in uw veranda, kunnen deze isolatiepanelen perfect afgewisseld worden met lichtkoepels.

Tot slot is ook de ecologische productie conform de milieunormen (zonder CFK) een pluspunt. Op die manier kan u met een gerust geweten in uw veranda vertoeven.

Veranco heeft al jaren een patent op deze unieke isolerende panelen. Ze zijn dan ook enkel bij ons vindbaar.

Meer informatie

Polycarbonaat verandaplaten

Polycarbonaat is en blijft een veelgekozen formule als materiaal voor verandaplaten.

Enorme slagvastheid

Polycarbonaat is een vrij stevig, hard en schokbestendig materiaal gemaakt uit kunststof. Een van de belangrijkste eigenschappen is de enorme slagvastheid. Polycarbonaat platen zijn net als glas lichtdoorlatend, al zijn er wel verschillende gradaties mogelijk.

Verschillende soorten

Bij Veranco werken wij standaard met 25 mm polycarbonaat voor terrasoverkappingen en met 42 mm of dikker voor verandadaken. U kan bij Veranco kiezen uit drie soorten polycarbonaat platen: helder polycarbonaat, opaal of opaal met een extra zonwerende laag.

Meer informatie

Nood aan extra advies?

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?