Isolerende dakplaten voor uw veranda?

Uw veranda dak hoeft niet meer uit enkel glas te bestaan. Veranco heeft enkele jaren geleden hoogtechnologische isolerende dakplaten voor uw veranda ontworpen. Hierdoor geniet u van een volwaardig dak die een mooie schaduwruimte creëert en beantwoordt aan de vereisten inzake thermische eigenschappen, akoestiek en inbraakveiligheid.

Voordelen van isolerende dakplaten

Het plaatsen van isolerende dakplaten op uw veranda heeft verschillende voordelen:

1. Beperkte impact-en omgevingsgeluiden

De isolerende dakplaten hebben een uitstekende geluidsisolatie. Dit betekent dat u in alle rust van uw veranda kan genieten bij minder aangenaam weer zoals regen, hagel of windstoten of andere omgevingsgeluiden (verkeer, werken, etc.). De mate van akoestische isolatie hangt af van het type dakplaat (zie verder).

2. Uitstekende thermische isolatie

Dankzij de isolerende dakplaten van Veranco blijft uw veranda in de zomer langer koel en in de winter langer warm. Dit is door de opbouw van de dakpanelen en door de gebruikte materialen. De sterkte en veiligheid wordt bekomen door gebruik te maken van composiet materiaal en aluminium.

Door gebruik te maken van verschillende types van isolatiemateriaal, geëxpandeerd polystyreen met toevoeging van grafiet, verschillende kurklagen, en statische lucht bekomt men een uitstekende isolatie. Met de juiste opbouw via een “sandwich-structuur” verkrijgt u zeer sterk isolerende dakpanelen die uiterst duurzaam zijn.   

3. Extra veiligheid

De stevigheid van de aluminium en composiet platen in combinatie met de aluminium clips die vastzitten aan de dakstructuren bevorderen uw veiligheid tegen o.a. inbraken. Bovendien hebben de isolerende dakplaten een garantie van 10 jaar.

4. Afwerking naar keuze

U kan de isolerende dakplaten perfect doen passen bij uw woning. Zo is de buitenkant van de panelen af te werken in o.a. leisteen grijs, wit of dakpanrood. Wat betreft binnenafwerking worden onze isolerende dakplaten gelakt in mat wit satijn. Dit heeft een zijdezacht uitzicht en past veelal mooi bij het plafond van uw woning. 

Tot slot kan u ervoor opteren om de isolerende dakplaten te combineren met lichtkoepels, zowel in de lengte-als breedterichting. Op die manier geniet u van meer lichtinval in uw veranda. Ook onze lichtkoepels voldoen aan alle vereisten op vlak van akoestische en thermische isolatie.

5. Weinig onderhoud

Na de plaatsing is de binnenzijde volledig afgewerkt. Er zijn dus geen schilderwerken of extra kosten meer nodig. Deze dakpanelen kunnen ook niet barsten of scheuren en zijn niet poreus. Dit soort panelen is dus een perfecte optie voor een onderhoudsvriendelijke dakafwerking. Hier vindt u enkele basis onderhoud tips voor uw aluminium veranda.

Soorten isolerende dakplaten

Afhankelijk van uw locatie -en isolatiewensen biedt Veranco verschillende types van isolerende dakplaten voor uw veranda aan:

25 mm isolerend dakpaneel

Dit 25 mm dakpaneel wordt vooral gebruikt voor de dakbedekking van uw terrasoverkapping. U bekomt hetzelfde uitzicht als uw veranda dakpanelen maar de thermische en akoestische eigenschappen zijn minder belangrijk voor deze dakpanelen.

Isolatiewaarde: 1.06 W/m²K

42 mm isolerend dakpaneel

Dit 42 mm dakpaneel is opgebouwd uit verschillende lagen waardoor we een uiterst performant dak creëren. Dit paneel kan ook voorzien worden met een extra laag kurk voor een nog betere akoestische demping.

Isolatiewaarde: 0.68 W/m²K

42 mm isolerend dakpaneel “Iso-Plus-Akoestiek”

Dit dakpaneel van 42 mm heeft aan de buitenkant een extra akoestische en soepel membraan dat de omgevingsgeluiden sterk verminderd. Op die manier kan u (nog meer) genieten van het leven in uw veranda. Ook een extra kurklaag is voorzien voor een superieure akoestische demping.

Isolatiewaarde: 0.68 W/m²K

72 mm R-MAX “Iso-Plus-Akoestiek”

Dit 72 mm dakpaneel is opgebouwd uit een kern van geëxpandeerd polystyreen met toevoeging van grafiet en uitgewerkt in een honingraatstructuur. Ook hier is er een extra akoestische buitenlaag voorzien en extra kurklagen waardoor we een uiterst isolerend en geluiddempend dak bekomen.

Isolatiewaarde: 0.37 W/m²K

Meer informatie

Renovatie

Wilt u uw bestaand veranda dak renoveren? Ontdek hier de mogelijkheden van Veranco met de sterk isolerende dakpanelen..

Ontdek de mogelijkheden

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?