Veranda met plat dak

Veranda’s met plat dak zijn enorm geliefd in Vlaanderen. Dankzij hun minimalistisch en gestroomlijnd karakter vormen ze een volwaardige uitbreiding van elke woning. 

Hieronder bespreken we de veranda met plat dak in detail, tonen we u de voordelen én de verschillende types.

Wat zijn de voordelen van een veranda met plat dak?

1. Extra wooncomfort

Een van de grootste troeven van een veranda met plat dak is de integratie in de woning van de veranda.

Het is een volwaardige woonuitbreiding waar design en openheid voorop staan. U krijgt dus het gevoel dat uw woning “ruimer” is. Een veranda met plat dak vormt zo een ideaal verlengstuk van uw eigendom, zonder dat het echt opvalt.

2. Uitstekende isolatie

Het dak van uw veranda is een zeer belangrijk deel van de isolatie van uw totale veranda. Door ons uniek concept bekomen we een uiterst slank en fijn dak die tegelijk een isolatiewaarde van 0.13 W/m²K biedt.

Indien u kiest voor een geïntegreerde lichtstraat of lichtkoepel voorzien wij in veel gevallen 3-voudig dakglas (Ug: 0.7 W/m²K) om ook hier optimaal te isoleren. 

Uiteraard zorgen we dat elk element van uw veranda volledig thermisch onderbroken is, van ramen tot muurpanelen en dakconstructie. Hierdoor wordt uw veranda met plat dak een perfect geïsoleerde woonuitbreiding met een continu aangename temperatuur. Bekijk hier welke andere factoren bijdragen tot een uitstekende isolatie van uw veranda.

3. Verschillende stijl-en afwerkingsmogelijkheden

Een veranda met plat dak heeft veel afwerkingsmogelijkheden. 

 • Verschillende stijlen van goten bepalen de stijl en uitzicht van uw verandadak. Van hedendaags, over modern tot landelijk. 
 • U heeft meerdere mogelijkheden om functionele -of sfeerverlichting te integreren in uw dak, zoals geïntegreerde spots of multi-color LED strips in het dak en/of lichtkoepel.
 • Als afwerking zijn er talloze mogelijkheden om zonwering in de dakconstructie te voorzien zowel aan binnen-en buitenzijde. (Screens, horizontale lamellen, gordijnen, stores, rolluiken,...)
 • Om de stijl van uw veranda te personaliseren kunnen er verschillende soorten van lichtkoepels voorzien worden in uw dak. Zo hebt u lichtkoepel modellen met lichtstraat, zadeldak of met één glasdeel.
 • Via geïntegreerde kurklagen kunnen wij een extra akoestische demping voorzien in uw dakopbouw. Hierdoor worden de omgevingsgeluiden sterk verminderd.  
 • Verder kan er verwarming, warmtepomp of airco geïnstalleerd worden.

Welke types van platte daken bestaan er?

Bij een plat dak voor uw veranda kan u perfect variëren in stijl en ruimte. Een lichtkoepel is een veelgekozen bron van extra lichtinval. Bij Veranco bieden wij volgende types aan:

 • Lichtkoepel met zadeldak en 4 schuine zijden
 • Lichtkoepel met zadeldak en 2 schuine zijden 
 • Platte lichtkoepel 
 • Panoramische lichtkoepel (één glasdeel zonder profielen)
 • Uiteraard kunt u ook een dak zonder lichtkoepel kiezen

Uw platdak veranda kan ook uitgevoerd worden met een “dakoversteek”:

 • 40 cm met ingewerkte LED spots
 • Een grote oversteek die op palen rust

Wat hoort u nog te weten?

Één materiaal, geen risico’s

Veranco kiest ervoor om enkel te werken met aluminium en dus geen houten dakconstructie(s) te gebruiken. Hierdoor behouden we één zelfde materiaal en één zelfde uitzettingscoëfficiënt.   

Onze dakconstructie is bijgevolg volledig uitgevoerd met aluminium verstevigingsbalken die gekoppeld zijn aan de aluminium raamconstructie. Hierdoor bekomen we een volledige eenheid in materiaal en concept. Er ontstaan dus geen spanningsverschillen wat een voordeel oplevert naar duurzaamheid toe.  

Een slank dakconcept

Een belangrijk voordeel bij ons plat dak concept is dat wij een dakopbouw hebben van maar 18 cm. Dit komt door gebruik te maken van de aluminium verstevigingsbalken. Uw voordeel is dat u een fijne en elegante dakconstructie krijgt die minder zwaar oogt. Wij bekomen een isolatiewaarde van 0.13 W/m²K door de 18 cm optimaal te gebruiken en te isoleren. 

Met de beperkte dakhoogte en een top isolatie kunnen wij dikwijls onder de bestaande dak-oversteek van de woning blijven en heeft u minder risico van waterinfiltratie doordat we het dak van de woning niet moeten openbreken.

Contacteer ons voor meer informatie

Combinatie met terrasoverkapping?

Als specialist in veranda’s en terrasoverkappingen kunnen wij eenvoudig de combinatie maken tussen een veranda en een aansluitende terrasoverkapping.

Zo kan Veranco uw veranda koppelen aan een terrasoverkapping met lamellen dak of aan een vast plat dak met glas. Uiteraard wordt de goot doorgetrokken zodat we een esthetische eenheid creëren.

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?