Veranda met glazen dak

Wenst u een zee aan licht en een open gevoel in uw (leef)veranda? Dan is een veranda met glazen dak een ideale keuze. 

Vroeger werd een veranda hetzij te warm in de zomer, hetzij te koud in de winter. Deze ongemakken zijn echter van de baan. De afgelopen jaren brachten glasfabrikanten steeds beter isolerend glas op de markt. Veranco werkt vandaag samen met het Belgische Polypane uit Temse, een specialist in isolerende beglazing voor woningbouw.

Laat ons hieronder eens kijken naar de voordelen van een glazen verandadak alsook de verschillende soorten glas die Veranco aanbiedt.

Voordelen van veranda met glazen dak

1. Natuurlijke lichtinval

Dankzij een glazen dak heeft u altijd natuurlijk licht dat binnenvalt, zowel in uw veranda als in uw woning zelf. Op deze manier geniet u meer van de connectie met uw tuin of buitenomgeving. Via de natuurlijke zoninval kan een glazen dak u ook een flinke besparing op uw energiefactuur opleveren aan het einde van de maand.

2. Weinig onderhoud

Glas heeft in principe weinig onderhoud nodig. Het is bestand tegen regen, schimmels, etc. Indien er wat vuil op uw dakglas komt te zitten, is dit heel eenvoudig schoon te maken. Bovendien werkt het glas geluiddempend: zo zal neerslag (regen, hagel, etc.) minder hard weerklinken op glas in vergelijking met andere materialen zoals polycarbonaat of kunststof. Indien het dakglas moeilijk te bereiken is kan er een ‘zelfreinigende’ versie voorzien worden.

3. Luxueuze en moderne uitstraling

Glas is een perfect esthetische aanvulling voor modern ogende woningen. Een glazen veranda dak heeft een luxueuze en mooi uitziende vormgeving. Het is dus een slimme manier om uw woning op te waarderen.

4. Uitstekende isolatie

Vandaag is glas een hoogtechnologisch product dat veel beter isoleert dan vroeger. Met tal van nieuwe isolatietechnieken is glas een uitstekende isolator geworden voor uw veranda. In veel veranda’s voorzien we op vandaag 3-voudige dakbeglazing waar we een isolatiewaarde bekomen tot 0.7 W/m²K. 

Combinatie met isolerende dakpanelen?

Wenst u alle voordelen van een glazen dak maar u zou graag ook een plaats hebben waar er schaduw is?

Dit kan! 

Bij Veranco hebben we een uitgebreid gamma aan isolerende dakpanelen die perfect kunnen gecombineerd worden met glas. Zo kan één deel van de veranda uit glas bestaan en het andere (bijvoorbeeld: uw eetruimte) uit isolerende dakpanelen.

Een andere mogelijkheid is om uw veranda te voorzien van een lichtstraat om maximaal licht in het huis zelf binnen te laten.

De wijze van combineren is volledig aan te passen aan uw wensen. Onze adviseurs denken graag met u mee voor de juiste indeling!

Soorten glas voor uw verandadak

Belangrijk om weten is dat alle onze glassoorten een isolatiewaarde hebben van Ug 1,1 - 0,7 W/m2K. In dit geval spreken we ook wel van “hoogrendementsglas” (of HR-glas). Alles wat u moet weten over HR-glas vindt u hier.

Laat ons nu eens kijken naar de verschillende soorten glas die mogelijk zijn voor uw veranda dak:

1. Dubbel HR-P beglazing met argon

Bij dit type glas brengt men aan de binnenkant van het buitenglas een fijne laag metaaloxide aan. Hierdoor verkrijgt u een thermische isolatie met een rendement dat dubbel zo hoog is als dat van klassiek dubbel glas. Deze ruimte kan nadien worden gevuld met argon gas. De combinatie van deze technieken zorgt voor een drievoud van het rendement in vergelijking met dat van een klassieke, dubbele beglazing. 

Tot slot is deze glassoort ook verkrijgbaar met een zelfreinigende buitenlaag ‘Activ’. Hierdoor verlaagt u het vereiste onderhoud van uw dak glas aanzienlijk.

2. Dubbel glas ‘Skypane’ 

Het Skypane glas is speciaal ontworpen om de verschillen op te vangen tussen zomer en winter. Gedurende de zomermaanden wordt de warmtedoorgang zeer sterk beperkt en de felle zonnestraling wordt sterk getemperd, terwijl de isolerende eigenschappen de koude buiten houden in de wintermaanden. Dit is perfect voor veranda’s die zuid-gericht zijn.

3. Dubbel glas ‘Skypane’ OPAAL

Dit type dak glas heeft dezelfde eigenschappen als hierboven maar creëert een extra aangename sfeer in uw veranda door de polyvinylbutyral-laag (PVB) die het licht verspreid en een matter-aanzicht geeft. Hierdoor heeft u ten alle tijden een aangename schaduw in uw veranda met behoud van licht..

4. Dubbel glas - Active Suncool

Active Suncool is een zelfreinigend glas type dat ook extra beschermt tegen de hitte van de zon. 

Deze glassoort wordt voornamelijk geplaatst op moeilijk bereikbare plaatsen waar reiniging niet eenvoudig is. Zo blijven alle delen van uw veranda dak die aan regen worden blootgesteld langdurig proper.

5. Drievoudig glas Polyplus – All Seasons

Dit hoogrendementsglas bestaat uit een drievoudige beglazing dat gevuld is met argon gas. Door de laagjes metaaloxiden gecombineerd met argon is de isolatiewaarde tot vier maal beter dan dit van een klassiek dubbel glas.

6. Drievoudig glas ‘Skypane’

Dit type HR-glas beperkt de warmte-infiltratie aanzienlijk dankzij een laag metaaloxide met lage stralingsfactor. Deze laag bevindt zich zowel aan de binnenkant van het binnen- en het buitenglas. 

Het Skypane glas is speciaal ontworpen om de verschillen op te vangen tussen zomer en winter. Gedurende de zomermaanden wordt de warmtedoorgang zeer sterk beperkt en de felle zonnestraling wordt sterk getemperd, terwijl de isolerende eigenschappen de koude buiten houden in de wintermaanden. Dit dakglas wordt veel gebruikt voor leefveranda’s die zuid-gericht zijn.

Contacteer ons voor meer informatie

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?