Veranda renovatie met Veranco Veranco uit Sint-Niklaas

Is uw veranda aan vernieuwing toe? Met 35 jaar ervaring helpt Veranco uw veranda renoveren.

Waarom uw veranda renoveren?

Er zijn meerdere redenen waarom u uw veranda kan renoveren:

  • Uw dakbedekking is verouderd glas of polycarbonaat en de veranda is te warm in de zomer en te koud in de winter.

  • Uw veranda is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige isolatienormen (bekijk hier welke factoren een impact hebben op de isolatie van uw veranda).

  • Uw veranda is defect (bijvoorbeeld: beschadigde dakplaten, kapot glas, etc.).

  • Uw veranda voldoet simpelweg niet meer aan uw stijl-vereisten.

Welke veranda renovaties voert Veranco uit?

Indien u een nieuwe dak-invulling wenst voor uw veranda, is Veranco daarvoor de ideale partner. Laat ons even kijken naar twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: U hebt thuis een veranda staan van 20 jaar oud met dakglas of polycarbonaat dat niet goed meer isoleert. Veranco kan in dit geval het verouderde glas vervangen door nieuw glas of sterk isolerende dakpanelen. De structuur van de veranda blijft behouden, maar u geniet van een volledig nieuw en uitstekend geïsoleerde dak invulling.

Voorbeeld 2: U heeft een veranda met een glazen dak en in de zomer is het felle zonlicht een storende factor. Veranco ontwikkelt verschillende isolerende dakpanelen die de zon buiten houdt en dus betere bescherming bieden. Deze panelen hebben aan de binnenzijde een heldere, mat witte afwerking.

Samengevat: renovaties die Veranco uitvoert

  • Het vervangen van bestaande (verouderde) beglazing door beter isolerende dakpanelen.

  • Het vervangen van bestaande (verouderde) beglazing door nieuwe beglazing (hoog rendementsglas)

  • Het vervangen van bestaande polycarbonaat dakplaten door beter isolerende dakpanelen.

De isolerende dakpanelen van Veranco zijn uniek hoog-technologisch en bovendien gepatenteerd. Veranco is hier dé Europese marktleider in. Afhankelijk van de gewenste akoestische demping en de isolatie-wensen hebben wij verschillende types van isolerende dakpanelen.

Wenst u toch liever te opteren voor nieuw glasdak? Dan kan u kiezen tussen verschillende glassoorten met isolatiewaarden van Ug 1,1 - 0,7 W/m2K.

Welke veranda renovaties voert Veranco NIET uit?

Vooreerst: het vervangen van polycarbonaat panelen door dakglas is niet mogelijk. De breedte van polycarbonaat kan niet behaald worden met glas. In dit geval kiest u best voor nieuw polycarbonaat of voor isolerende dakpanelen (deze 2 laatste hebben dezelfde breedte).

Ook het plaatsen van een volledig nieuwe dakconstructie op een oud, bestaand profiel (hout, aluminium of PVC) doet Veranco niet.

Bijvoorbeeld: u wilt het volledige dak van uw houten veranda eraf halen en vervangen door een nieuw aluminium dak. Dit is in de meeste gevallen geen duurzame oplossing.

Voor Veranco is een veranda één, geïntegreerd en kwaliteitsvol geheel met onze zelf ontwikkelde profielen waarvan u niet zomaar oude aan nieuwe onderdelen kan koppelen. Wij koesteren deze visie om u, de klant, het beste eindresultaat te garanderen.

Veranda renoveren of beter een nieuwe veranda laten plaatsen?

Dit is de dé vraag die veelal oprijst bij het renoveren van een veranda.

Een andere dak invulling plaatsen is in vele gevallen mogelijk (niet in alle gevallen!). Hier kan een renovatie dus een geschikte oplossing zijn. Belangrijk is dat uw veranda constructie nog steeds waterdicht is.

Indien echter het volledig dak of de ramen moeten vervangen worden, opteert u er in meeste gevallen best voor een nieuwe veranda te plaatsen. Op die manier geniet u als bewoner opnieuw van uitstekende veranda, met kwaliteitsvolle deuren, ramen, dak, isolatie, wind-en luchtdichtheid én dit voor de komende 30 jaar.

Uw veranda renoveren of nieuwe veranda laten bouwen?

Waarom kiezen klanten voor een veranda bij Veranco?