Veranda prijs: hoeveel kost een veranda?

Een veranda is een leuke toevoeging aan uw woning. Niet alleen kan u meer en langer genieten van uw tuin, ook hebt u extra leefruimte tot uw beschikking. De vraag die oprijst bij vele mensen is: wat is nu de prijs van zo’n veranda?

Wel, die bepaalt u grotendeels zelf. Al 35 jaar lang bouwt de familie van Veranco veranda’s op maat. Dit betekent dat de prijs afhankelijk is van uw keuzes en behoeften.

Wilt u bijvoorbeeld een grote veranda met super luxe afwerking en allerlei extraatjes, dan betaalt u meer dan een kleine veranda zonder die extraatjes. Het is dus heel eenvoudig.

Welke factoren bepalen mijn veranda prijs?

Laat ons nu eens kijken naar de diverse factoren die uw veranda prijs beïnvloeden:

1. De grootte

Dit spreekt voor zich: hoe groter uw veranda, hoe duurder.  Zo is de kostprijs van een veranda van 30 m² groter dan een veranda van 15 m². Dit is simpelweg omdat hier meer materiaal voor nodig is.

U bekijkt dus best eerst eens de gewenste afmetingen van uw veranda. Wilt u hierbij extra advies? Veranco staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

2. De dakstructuur

Bij Veranco bieden wij de keuze uit verschillende dakconstructies voor uw veranda. Zo kan u opteren voor isolerende dakplaten, polycarbonaat dakplaten, of een volledig glazen dak. Zelfs een plat dak met lichtkoepel (Verandôme) behoort tot de mogelijkheden. Uw veranda prijs zal dus afhangen van welk type dakstructuur u wenst.

Bent u benieuwd naar de exacte prijsverschillen in dakstructuur? Neem gerust contact op met ons of vraag rechtstreeks een offerte aan onderaan deze pagina voor uw gewenste structuur.

3. Het type glas

Indien u opteert voor een glazen veranda, zal de kostprijs ook sterk afhangen van het soort glas. Afhankelijk van de dikte en isolatiewaarde van het glas, varieert uw veranda prijs.

Bij Veranco kan u o.a. kiezen tussen enerzijds dubbele beglazing (Skypane, Active Suncool, etc) en anderzijds drievoudig glas (Polyplus, Skypane, etc.). Al jaren werken wij samen met het Belgische Polypane, een toonaangevende glas producent voor woon-en bouwprojecten. Hiermee is de kwaliteit van uw glazen veranda verzekerd.

Indien u meer uitleg wenst over de types glas en de prijzen, contacteer ons gerust en wij helpen u graag verder.

4. De verlichting

Ook de verlichting bepaalt mee de prijs van uw veranda. Met Veranco zijn er verschillende belichting opties om van uw veranda een gezellige ruimte te maken.

Zo kan u kiezen tussen o.a.

  • LED spots (komt met speciale afstandsbediening / regulator)

  • Halogeen spots

  • Multi-kleuren LED balk (RGB)

Wenst u hierover meer informatie? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers.

 

5. De optionele extra's

Bij Veranco kan u uw veranda volledig laten afwerken met allerlei leuke extra’s. Net zoals bij auto’s is dit een uitstekende manier om uw eigendom van meer comfort te voorzien.

Ten eerste kan u uw veranda voorzien van ingebouwde screens. Dit zijn zonneschermen die oververhitting voorkomen op snikhete zomerdagen. Deze screens kunnen zowel verticaal als op het dak gemonteerd worden. Ook zonwerende schuifpanelen of rolluiken behoren tot de opties.

Ten tweede kan Veranco extra comfort geven door de installatie van een volledige audio -of geluidsset. Op die manier kan u genieten van een streepje muziek met een wijntje of biertje in de hand in uw veranda. Toch heerlijk op warme zomerdagen?

Tot slot kan u uw veranda ook voorzien van allerlei verwarmingselementen op koude winterdagen. Dit kan via radiatoren, vloerverwarming, etc.

Indien u zich beter wil informeren over deze optionele extra’s, neemt u best contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

 

6. Type veranda

Last but not least: u kan bij Veranco ook kiezen voor een combinatie van een veranda en een terrasoverkapping. Onze stielmannen zijn erin geslaagd de structuur van beiden te verwerken in een esthetisch ogend geheel. Zo geniet u van beide structuren in een concept.

Indien u hiervoor zou opteren, betaalt u uiteraard een andere prijs. Vraag zeker extra advies bij onze verkopers indien nodig.

 

Conclusie

Bij Veranco bepaalt u de prijs van uw veranda. Onze ervaren stielmannen luisteren naar uw verlangens en gaan dan aan de slag om uw droom veranda te realiseren.

Indien bovenvermelde opties of keuzes u afschrikken, twijfel niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder met uw vragen. Bent u al zeker van welk type veranda u precies wilt? Vraag dan hier een gepersonaliseerde offerte aan.

Ontdek hier meer over onze producten.